
Dzika fermentacja - Sandor Ellix Katz
Cena regularna:
49,90 zł
towar niedostępny

Opis
Kolejna książka Sandora Katza, autora Sztuki fermentacji. Znajdziesz w niej mnóstwo nowych przepisów, m. in. na kwas truskawkowy, afrykańskie piwo z sorgo, czy też koreańskie kimchi, a także receptury ze wszystkich stron świata.
Książka, która nadaje nowy wymiar sztuce kiszenia!
Najnowsza książka Sandora Katza, autora bestsellerowej Sztuki fermentacji. Tym razem zwycięzca nagrody Jamesa Bearda i autor „The New York Times” powraca z książką, która otwiera erę renesansu dla nowoczesnego jedzenia – ze świeżym spojrzeniem, jeszcze większym entuzjazmem i rozszerzoną wiedzą z na temat tajników fermentacji na całym świecie.
Od czasu premiery pierwszej książki, Katz inspiruje ludzi do zamiany ich kuchni w laboratoria, gdzie mogą wyrabiać prawdziwe cuda: kiszone warzywa, fermentowane sery i jogurty, chleby na zakwasie i wiele innych.
Ta książka wprowadzi cię w zupełnie nowy świat smaków i korzyści zdrowotnych z fermentowanych produktów spożywczych. Znajdziesz w niej przepisy m.in. na kwas truskawkowy, koreańskie kimchi, czy afrykańskie piwo z sorgo. Tradycyjne receptury są dostosowane do najnowszych trendów. Zainspirowały one szefów kuchni czterogwiazdkowych restauracji i kucharzy amatorów. Sięgnij po tę książkę i rozpocznij osobistą rewolucję w twojej własnej kuchni!
Ten facet jest prawdziwą gwiazdą rocka na scenie kulinarnej. – „The New York Times”
Sandor Katz to prawdziwy król fermentacji. – Sally Fallon Morrell, prezes The Weston A. Price Foundation
Dane techniczne
Forma wydania | książka |
Wydawnictwo | Vivante |
Okładka | miękka ze skrzydełkami |
Liczba stron | 321 165 mm x 240 mm |
Rok wydania | 2017 |
ISBN / ISSN | 978-83-65601-58-2 |