Wydawnictwa

Dzika spiżarnia. Czyli zbieractwo dla początkujących - Sergei Boutenko

Sergei_Boutenko__585948197c027.jpg
  • promocja
Dostępność: brak towaru
Cena: 45,00 zł
zawiera 5.00% VAT, bez kosztów dostawy

Cena regularna: 49,90 zł

45.00
Najniższa cena od wprowadzenia towaru: 49,90 zł
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Brzoza, topola, tatarak, czeremcha, koniczyna, ślaz, mniszek, szarłat, trawa... Te rośliny znajdziesz na najbliższej łące, w lesie i ogródku.

I wszystkie możesz zjeść zupełnie za darmo! Zbieractwo i przygotowanie posiłków z tego, co rośnie w naszych ogródkach, pobliskich lasach czy przy polnych ścieżkach, to nie tylko zdrowa, ale i smaczne pasja, która dodatkowo pomaga planecie, wpisując się w trend "zero waste".

Przed Tobą przewodnik po świecie jadalnych roślin, prosto od syna światowej guru surowego żywienia, Victorii Boutenko.

Wskazówki Sergeia pozwolą Ci z łatwością opanować:

- podstawowe zasady bezpiecznego zbierania dzikich roślin,

- sposoby identyfikacji jadalnych roślin i rozpoznawania tych trujących,

- etykietę zbierania i metody przyrządzania, dzięki którym będziesz cieszyć się ich wyjątkowym smakiem.

Książka zawiera także 67 przepisów na niezwykle odżywcze zielone koktajle, sałatki, dressingi do sałatek, pasty, krakersy, dania główne, soki i słodycze, które przygotujesz z chwastów, jagód, korzonków i liści oferowanych przez inspirujący świat flory łąk, lasów i trawników.

 

Dane techniczne

Forma wydania książka
Wydawnictwo Vivante
Okładka miękka ze skrzydełkami
Liczba stron 302 145 mm x 205 mm
Rok wydania 2016
ISBN / ISSN 978-83-65442-46-8
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl