Dzika spiżarnia. Czyli zbieractwo dla początkujących - Sergei Boutenko
Cena regularna:
49,90 zł
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Brzoza, topola, tatarak, czeremcha, koniczyna, ślaz, mniszek, szarłat, trawa... Te rośliny znajdziesz na najbliższej łące, w lesie i ogródku.
I wszystkie możesz zjeść zupełnie za darmo! Zbieractwo i przygotowanie posiłków z tego, co rośnie w naszych ogródkach, pobliskich lasach czy przy polnych ścieżkach, to nie tylko zdrowa, ale i smaczne pasja, która dodatkowo pomaga planecie, wpisując się w trend "zero waste".
Przed Tobą przewodnik po świecie jadalnych roślin, prosto od syna światowej guru surowego żywienia, Victorii Boutenko.
Wskazówki Sergeia pozwolą Ci z łatwością opanować:
- podstawowe zasady bezpiecznego zbierania dzikich roślin,
- sposoby identyfikacji jadalnych roślin i rozpoznawania tych trujących,
- etykietę zbierania i metody przyrządzania, dzięki którym będziesz cieszyć się ich wyjątkowym smakiem.
Książka zawiera także 67 przepisów na niezwykle odżywcze zielone koktajle, sałatki, dressingi do sałatek, pasty, krakersy, dania główne, soki i słodycze, które przygotujesz z chwastów, jagód, korzonków i liści oferowanych przez inspirujący świat flory łąk, lasów i trawników.
Dane techniczne
Forma wydania | książka |
Wydawnictwo | Vivante |
Okładka | miękka ze skrzydełkami |
Liczba stron | 302 145 mm x 205 mm |
Rok wydania | 2016 |
ISBN / ISSN | 978-83-65442-46-8 |