Jak mówić o końcu świata, nie popadając w apokaliptyczne tony? Jak pytać o koniec, aby było to jednocześnie pytanie o początek? Czy za katastrofę klimatyczną odpowiada każdy z nas, czy tylko system polityczno-ekonomiczny, w którym właśnie żyjemy? Czym jest dziś bycie ludzkim? A może sytuacja, w jakiej się znaleźliśmy, wymaga od nas postawy więcej niż ludzkiej i włączenia w naszą wspólnotę etyczno-polityczną innych istot? To tylko niektóre pytania pojawiające się na łamach Pamiętnika z końca świata (jaki znamy).


Producent
-
Active Distribution (2)
-
Babaryba (1)
-
Cień Kształtu (1)
-
Czarne (1)
-
Demart (1)
-
Dwie Siostry (2)
-
Esteri (3)
-
Hidari (1)
-
Illuminatio (2)
-
Kły i pazury (1)
-
Krytyka Polityczna (2)
-
Lingea (1)
-
Marginesy (6)
-
Oficyna 21 (2)
-
Ogranij Miasto (1)
-
REA SJ (1)
-
Rebis (1)
-
Sensus (1)
-
słowo/obraz/terytoria (1)
-
Spółdzielnia Socjalna Ruchomości (1)
-
Studio Koloru (2)
-
Vital (1)
-
Vivante (5)
-
W.A.B. (1)
-
Wielka Litera (1)
-
Wolno (1)
-
Wydawnictwo Kobiece (1)
-
Wydawnictwo Poznańskie (1)
-
Wygrać Nowe Życie (1)
-
Zwierciadło (2)
Cena
-
od
do
Roślinne kuchnie świata Przepisy na dania z każdego zakątka globu - Jaworska Dorota

Wprowadź autentyczne roślinne smaki z całego świata do swojej kuchni!
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Jak stworzyć wegański świat - Tobias Leenaert

W tej prowokującej do myślenia książce Tobias Leenaert wskazuje, że dotychczasowe strategie działania na rzecz praw zwierząt się nie sprawdziły.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Roślinna kuchnia kresowa - Paweł Ochman

Kulinarna podróż po dawnych Kresach Wschodnich.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Roślinna uczta smaków - Magdalena Gembacka

Nowa książka autorki słynnego bloga AmMniam!
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Pamiętnik z końca świata (jaki znamy) - Patryk Szaj

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Kły i pazury

Pierwszy numer zina poruszającego się w obrębie idei vegan straight edge, total liberation i eko-anarchizmu.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dlatego nie jemy zwierząt. Książka o weganach, wegetarianach i wszystkich żywych istotach - Ruby Roth

Dlatego nie jemy zwierząt to pierwsza książka dla dzieci, która ze szczerością i współczuciem przygląda się życiu i niedoli zwierząt na fermach przemysłowych.
Dostępność: brak towaru
Veganbanda. Roślinne przepisy dla małych i dużych - Ida Kulawik

Wegańskie gofry, koktajl Shreka, trójkolorowy humus, torcik bounty, mrożona kawa bananowa – na co macie ochotę?
Dostępność: brak towaru
Wege po polsku - Sto przepisów z polskich produktów

Wege po polsku znaczy kocham polskie warzywa!
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Roślinna kuchnia polska - Ida Kulawik

Sto tradycyjnych polskich potraw w wersji wegańskiej – roślinnie, prosto, szybko i zdrowo!
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Zerwij z mięsem. Proste rady i przepisy, dzięki którym obejdziesz się bez produktów pochodzenia zwierzęcego - Alexa Kaye

Rezygnacja z produktów pochodzenia zwierzęcego nigdy nie była łatwiejsza!
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Roślinna kuchnia regionalna - Paweł Ochman

Kulinarna podróż po wszystkich regionach Polski. Zapomniane i nowe dania w wersjach roślinnych.
Dostępność: brak towaru
Zjadanie zwierząt - Jonathan Safran Foer

Gdy Jonathanowi Safranowi Foerowi urodził się syn, chciał się dowiedzieć, jak powinien go karmić i czym naprawdę jest mięso.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Świętujemy! Roślinne przepisy na uroczystości i święta -

Świętujemy! to książka, która ma na celu zbliżyć do siebie ludzi.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Ponad przekonaniami. Weganie, wegetarianie i mięsożercy przy jednym stole - Melanie Joy

Weganie, wegetarianie i mięsożercy mogą się czuć, jakby żyli w różnych światach. Wielu z nich walczy o zrozumienie i szacunek dla swoich wyborów.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny