Jak mówić o końcu świata, nie popadając w apokaliptyczne tony? Jak pytać o koniec, aby było to jednocześnie pytanie o początek? Czy za katastrofę klimatyczną odpowiada każdy z nas, czy tylko system polityczno-ekonomiczny, w którym właśnie żyjemy? Czym jest dziś bycie ludzkim? A może sytuacja, w jakiej się znaleźliśmy, wymaga od nas postawy więcej niż ludzkiej i włączenia w naszą wspólnotę etyczno-polityczną innych istot? To tylko niektóre pytania pojawiające się na łamach Pamiętnika z końca świata (jaki znamy).
Producent
- Active Distribution (2)
- Babaryba (1)
- Cień Kształtu (1)
- Czarne (1)
- Demart (1)
- Dwie Siostry (2)
- Esteri (3)
- Hidari (1)
- Illuminatio (2)
- Kły i pazury (1)
- Krytyka Polityczna (2)
- Lingea (1)
- Marginesy (5)
- Oficyna 21 (2)
- Ogranij Miasto (1)
- REA SJ (1)
- Rebis (1)
- Sensus (1)
- słowo/obraz/terytoria (1)
- Spółdzielnia Socjalna Ruchomości (1)
- Studio Koloru (2)
- Vital (1)
- Vivante (5)
- W.A.B. (1)
- Wielka Litera (1)
- Wolno (1)
- Wydawnictwo Kobiece (1)
- Wydawnictwo Poznańskie (1)
- Wygrać Nowe Życie (1)
- Zwierciadło (2)
Cena
-
od
do
Jak stworzyć wegański świat - Tobias Leenaert
W tej prowokującej do myślenia książce Tobias Leenaert wskazuje, że dotychczasowe strategie działania na rzecz praw zwierząt się nie sprawdziły.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Roślinny browar - Pascal Baudar
Nowy wymiar fermentacji – niepowtarzalne napoje pełne zdrowych bąbelków!
Dostępność: brak towaru
Roślinna kuchnia kresowa - Paweł Ochman
Kulinarna podróż po dawnych Kresach Wschodnich.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
La Veganista. Wypieki - Nicole Just
La Veganista gwarantuje, że każde ciasto według jej przepisu się uda i będzie po prostu pyszne. Obiecuje też, że nikt nie będzie już tęsknił za słodyczami z dodatkiem produktów pochodzenia zwierzęcego.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Roślinna uczta smaków - Magdalena Gembacka
Nowa książka autorki słynnego bloga AmMniam!
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Pamiętnik z końca świata (jaki znamy) - Patryk Szaj
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Szybko prosto wegańsko 5 składników 15 minut - Ida Kulawik
Masz dość spędzania godzin w kuchni i przygotowywania pracochłonnych dań? Nie lubisz gotować? Chcesz spróbować wegańskiej kuchni, ale boisz się, że jest trudna i zwyczajnie nie wiesz, jak się za to zabrać? Ta książka jest dla Ciebie.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Dlatego nie jemy zwierząt. Książka o weganach, wegetarianach i wszystkich żywych istotach - Ruby Roth
Dlatego nie jemy zwierząt to pierwsza książka dla dzieci, która ze szczerością i współczuciem przygląda się życiu i niedoli zwierząt na fermach przemysłowych.
Dostępność: brak towaru
Wyzwolenie zwierząt i społeczna rewolucja - Brian A. Dominick
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Bezkrwawa rewolucja. Historia wegetarianizmu od 1600 roku do czasów współczesnych - Tristram Stuart
Analizuje interpretacje chrześcijaństwa, wedle których człowiek nie został stworzony, by jeść mięso...
Dostępność: brak towaru
La Veganista. Super Food. Jedzmy szczęśliwie - Nicole Just
Najlepsze wegańskie przepisy na bazie zdrowej, bogatej w składniki odżywcze żywności, pochodzącej prosto z natury – bez jakichkolwiek egzotycznych dodatków.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
La Veganista. Apetyt na wegańskie potrawy - Nicole Just
W książce La Veganista Nicole Just prezentuje nam ponad 100 różnorodnych, pełnych smaku i nieskomplikowanych przepisów – zgodnie ze swoim mottem: Wegańska kuchnia bez wyrzeczeń!
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Veganbanda. Roślinne przepisy dla małych i dużych - Ida Kulawik
Wegańskie gofry, koktajl Shreka, trójkolorowy humus, torcik bounty, mrożona kawa bananowa – na co macie ochotę?
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Wege po polsku - Sto przepisów z polskich produktów
Wege po polsku znaczy kocham polskie warzywa!
Dostępność: brak towaru
Roślinna kuchnia polska - Ida Kulawik
Sto tradycyjnych polskich potraw w wersji wegańskiej – roślinnie, prosto, szybko i zdrowo!
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Zerwij z mięsem. Proste rady i przepisy, dzięki którym obejdziesz się bez produktów pochodzenia zwierzęcego - Alexa Kaye
Rezygnacja z produktów pochodzenia zwierzęcego nigdy nie była łatwiejsza!
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Roślinna kuchnia regionalna - Paweł Ochman
Kulinarna podróż po wszystkich regionach Polski. Zapomniane i nowe dania w wersjach roślinnych.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Zjadanie zwierząt - Jonathan Safran Foer
Gdy Jonathanowi Safranowi Foerowi urodził się syn, chciał się dowiedzieć, jak powinien go karmić i czym naprawdę jest mięso.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny