Jak mówić o końcu świata, nie popadając w apokaliptyczne tony? Jak pytać o koniec, aby było to jednocześnie pytanie o początek? Czy za katastrofę klimatyczną odpowiada każdy z nas, czy tylko system polityczno-ekonomiczny, w którym właśnie żyjemy? Czym jest dziś bycie ludzkim? A może sytuacja, w jakiej się znaleźliśmy, wymaga od nas postawy więcej niż ludzkiej i włączenia w naszą wspólnotę etyczno-polityczną innych istot? To tylko niektóre pytania pojawiające się na łamach Pamiętnika z końca świata (jaki znamy).
Producent
- Active Distribution (2)
- Babaryba (1)
- Cień Kształtu (1)
- Czarne (1)
- Demart (1)
- Dwie Siostry (2)
- Esteri (3)
- Hidari (1)
- Illuminatio (2)
- Kły i pazury (1)
- Krytyka Polityczna (2)
- Lingea (1)
- Marginesy (6)
- Oficyna 21 (2)
- Ogranij Miasto (1)
- REA SJ (1)
- Rebis (1)
- Sensus (1)
- słowo/obraz/terytoria (1)
- Spółdzielnia Socjalna Ruchomości (1)
- Studio Koloru (2)
- Vital (1)
- Vivante (5)
- W.A.B. (1)
- Wielka Litera (1)
- Wolno (1)
- Wydawnictwo Kobiece (1)
- Wydawnictwo Poznańskie (1)
- Wygrać Nowe Życie (1)
- Zwierciadło (2)
Cena
-
od
do
Warzywa zjedz, mięso zostaw. Krótka historia wegetarianizmu - Mętrak-Ruda Natalia
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Pamiętnik z końca świata (jaki znamy) - Patryk Szaj
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Dlatego nie jemy zwierząt. Książka o weganach, wegetarianach i wszystkich żywych istotach - Ruby Roth
Dlatego nie jemy zwierząt to pierwsza książka dla dzieci, która ze szczerością i współczuciem przygląda się życiu i niedoli zwierząt na fermach przemysłowych.
Dostępność: brak towaru
Dzieci gotują wege - Agnieszka Górska
Dzieci gotują. WEGE to propozycja wspólnego aktywnego spędzania czasu z dziećmi umożliwiająca wyjście poza schematy kulinarne.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Głosy rewolucji żywnościowej - John, Ocean Robbins
To solidna dawka wiedzy podana w przystępnej formie wywiadów z ekspertami do spraw żywienia.
Dostępność: brak towaru
Nowa kuchnia wegetariańska - Małgorzata Duży, Norbert Duży
Książka ta jest zachętą do częstszego spożywania produktów roślinnych. Autorzy, wegetarianie z długoletnim stażem, komponują potrawy tak, aby stanowiły pełnowartościowe posiłki i proponują 450 przepisów na smaczne i łatwe w przygotowaniu dania główne, zupy, sałatki, napoje i sosy.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Dzika strona jedzenia - Jo Robinson
Oto kompendium wiedzy, z którego dowiesz się, jak czerpać zdrowie z owoców i warzyw...
Dostępność: brak towaru
Veganbanda. Roślinne przepisy dla małych i dużych - Ida Kulawik
Wegańskie gofry, koktajl Shreka, trójkolorowy humus, torcik bounty, mrożona kawa bananowa – na co macie ochotę?
Dostępność: brak towaru
Roślinna kuchnia polska - Ida Kulawik
Sto tradycyjnych polskich potraw w wersji wegańskiej – roślinnie, prosto, szybko i zdrowo!
Dostępność: brak towaru
Zerwij z mięsem. Proste rady i przepisy, dzięki którym obejdziesz się bez produktów pochodzenia zwierzęcego - Alexa Kaye
Rezygnacja z produktów pochodzenia zwierzęcego nigdy nie była łatwiejsza!
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny